Homemade müsli!

Har sagt så många gånger att jag ska göra egen müsli/granola så nu rensade jag skafferiet o gjorde oss en stor burk att ha till frukosten eller mellisen!👌😋 Superlätt var det oxå!! 😊


Ingredienser:

▪ 5 dl havregryn
▪ 2,5 dl blandade kärnor & frön t.ex. 
solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön...
▪ 2,5 dl kokosflingor
▪ 3 msk kokosolja
▪ 4 msk flytande honung
▪ 2,5 dl vatten

Ca 250g torkade frukter, nötter och bär att smaksätta den med efteråt.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Blanda kärnor, frön, havregryn och kokos i en bunke och rör om väl. 

3. Blanda kokosolja, honung och vatten i en kastrull och värm tills kokosoljan och honungen har smält. Häll sedan den varma vätskan i bunken och blanda ordentligt. 

4. Häll ut müslin på en plåt med bakplåtspapper. Det är OK med lite klumpar, men sprid ut den jämnt över hela plåten. 

5. Rosta müslin i ca 20 minuter, eller tills den fått fin färg. Se bara upp så att den inte blir bränd. 

6. Ta ut plåten ur ugnen och rör varsamt om med en gaffel. 

7. Ställ in plåten och stäng av ugnen. Låt müslin stå och torka på eftervärmen i ugnen i ca 2 timmar och smaksätt den sedan med till exempel torkade bär, frukt och nötter.

7. Häll upp på burk med tättslutande lock. Volià!



Publicerat: 2016-01-09 @ 20:36:37


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!