Trädklättring!

Känns tufft ibland att inte hinna med att bara vara med Arvid. Tur att Sigrid sover så bra om dagarna, så man hinner vara ute med honom under tiden. Sedan är det skönt att han få gå sina 15h/vecka på föris också så att han får mera stimulans än vad han får hemma och leka av sig lite. Så får man ha det extra mysigt på måndagar och fredagar då vi är hemma tillsammans!

Få se nu, de gånger han har varit på föris så har han sovit middag på typ 1h, och är då helt omöjlig att få i säng trots rutiner. Igår kväll så somnade han nog inte förens 22:30, vilket är på tok för sent för en 2,5-åring! Så idag skippade vi sovningen och ikväll somnade han 19:30, vilket är en mycket mera rimlig tid!

Fortsättning följer...

Publicerat: 2013-05-30 @ 20:24:06


Smile!

Det är något speciellt med de allra första leendena! Minns även Arvids allra första med! Man bara smälter, och det är inte ovanligt att en lite tår fälls av ren lycka!

Publicerat: 2013-05-29 @ 15:54:27


Liten lila fågel!

Min fina svägerska Sara arbetar med keramik i olika former och färger. Bl.a dessa fina, små formar på Saras bilder nedan. Jag fick en liten fågel i födelsedagspresent som jag har mina vigselringar i!

Tveka inte att kontakta henne om ni söker unika presenter till någons födelsedag eller bröllop! Eller kanske något till dig själv?

http://sarabackmanrussell.blogspot.se

Publicerat: 2013-05-25 @ 08:12:52


Smartson och Babyzen YOYO!

Denna vagn vore den ultimata resevagnen de gånger man ska resa med flyg upp till Sundsvall! Och andra resor för den delen med, typ till IKEA :)

Hade den funnits att köpa tidigare, då jag flög en hel del med Arvid upp till mina föräldrar i Sundsvall så hade jag nog köpt den istället för Chicco Liteway som jag har idag!

Hoppas verkligen jag får testa den!!

Ansök här: http://smartson.se/babyzen-yoyo.html

Publicerat: 2013-05-23 @ 20:45:55


Zzzzzz!

Kändes jobbigt imorse när jag var den enda som var vaken vid 7-snåret, Sigrid sov så gott jämte mig och Arvid snusar lugnt i sitt rum, att behöva väcka dem för att vi skulle göra oss i ordning för att promenera bort till Arvids förskola, men men, imorgon är hela familjen lediga, även gubben D. Fast just det ja, Sigrid och jag ska ju på läkarbesök 9:20 imorgon.

Publicerat: 2013-05-23 @ 12:54:29


Promenader!

Inser att det kommer att bli en hel del promenader till och från Arvids förskola för att hämta och lämna! Finns många vägar man kan gå dit också!

Så jag letade runt i AppStore efter appar som kunde hålla koll på dessa promenader. Fastnade för RunKeeper, som även kan spela upp min playlist från iTunes!

Gravidkilona är för länge sedan borta, de försvann för typ 1,5-2 veckor efter förlossningen (gick bara upp 9kg), så man kanske ska passa på att minska ytterligare på fläsket, förena nytta med nöje!

Så, promenader tills det blir möjligt att gå tillbaka till gymmet Nordic Wellness, dels pga snittet och dels för att jag helammar. Svårt än så länge att vara borta i mer än ca 1h åt gången. Kanske få börja med 30-minuterspass? Hemmaövningar? Har aldrig i hela mitt liv varit så svag i magen, vilket resulterar i ont i vekryggen, nåja, de har skurit upp mig i magen plus att de stackars magmusklerna har varit uttänjda i sisådär 6-7 månader! ;)

Men, men, såret är läkt, ska på efterkontroll i början av juni, så efter det så kör vi! Så får vi se vad jag landar på efter sommaren!!!

Publicerat: 2013-05-21 @ 14:14:15


Gröna fingrar!?

Igår när vi åkte en sväng till stan för att köpa blommor till årets blommlådor så passade jag även på att köpa lite smörgåskrasse för att Arvid och jag skulle testa att odla. Gjorde ju det själv som barn, och det var ju så skoj att se det växa! Och så snabbt som krasse växer så var det ju extra roligt!

Tror även de andra barnen har odlat inomhus under tiden som han har varit hemma nu efter att lillasyster Sigrid föddes, så det kanske vore roligt att även han får se hur det går till.

På tal om förskola, imorgon ska Arvid gå tillbaka till dit, efter ca 1,5 månad "ledighet"! Hoppas att det kommer att gå bra! Svårt att veta om han saknar det eller inte, man får inget rakt svar. Något som är säkert är att han kommer att bli mera stimulerad där än hemma med lillasyster Sigrid och mig.

Så han få bli 15-timmars barn nu fram till det att Sigrid ska börja, men det lär ju inte bli än på ett tag! Ska dock sätta upp henne på kölistan.

Publicerat: 2013-05-20 @ 10:31:40


Loppi Bloggbag!

Idag fick jag hämta ut min Loppi Bloggbag som skickades ut från Loppi Event! Tusen tack!
Har inte hunnit testa något, eller jo, Arvid roffade åt sig förpackningen med kritor och block med Nicke Nyfiken från Stena Line och började att kludda och så luktade jag på duchscremen från Barnängen, luktade jättegott! Få bli till nästa dusch!
 
Grillsåserna från Coop samt fetaosten från Apertina, kanske testas redan till helgen, det spås ju bli strålande sol och det innebär ju grillning! Sedan kan man säkert sno ihop någon god efterrätt från receptboken från Milda!
 
Publicerat: 2013-05-15 @ 21:41:29


Inferno!

 Idag släpps boken Inferno av mannen som skrev dundersuccén Da Vinci-koden och Den förlorade symbolen, Dan Brown! I Inferno ger sig Symbolikexperten Robert Langdon ut på nya halsbrytande äventyr - den här gången befinner han sig i Dantes Italien.
 
Ska låna hem den så fort som den kommer ut på Öckerö Bibliotek som e-bok! Just nu har jag börjat läsa Viveca Stens böcker, först ut i serien Sandhamnsdeckarna är I de lugnaste vattnen från 2008. Perfekt att kunna låna dem som e-bok! Bara in på e-biblioteket, välja bok, skriva in lånenumret, ladda ner och börja läsa!
 
Bild från Dead Good Books
Publicerat: 2013-05-14 @ 13:55:00


Blombud!

Fick dessa hemlevererade från Klåva Blommor idag, från mina fina arbetskamrater! Blev så himla glad! 

Publicerat: 2013-05-08 @ 16:52:10


Tillväxt!

 Var som sagt på BVC sista april för se hur mycket Sigrid har växt sedan födseln, vilket hon hade gjort! Så 1 månad ung så har hon nu gått upp till 3 kg och 51 cm!! Skönt att veta att amningen fungerar som den ska iaf!
  • Födelsevikt: 2295g och 47cm (huvudomfång 32,5cm)
  • 1 vecka & 4 dagar: 2440g
  • 2 veckor & 4 dagar: 2620g (huvudomgång 34,4cm)
  • 4 veckor & 1 dag: 3000g och 51cm
Så på en månad så har hon lyckas gå upp (och ner och upp igen på BB) 705g och 4cm!!!
 
Sigrid Anna Märta Backman
 
Publicerat: 2013-05-08 @ 10:51:00RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!