Skottdagen!

Idag så är det skottdagen, och enligt gamla skrönor så var det just idag som kvinnorna fick chansen till att fria till männen!

Kom faktiskt ihåg en liten anekdot.. det var 1996, och jag gjorde prao (som det hette då) på Sundsvalls Tidning. Jo, 1996 var det allt! För dagen innan, 28 februari, så skulle jag ringa runt till lokala "kändisar" för att fråga dem vad de mindes av Olof Palme. Han sköt ju till döds 1986 så det var 10 årsdagen av detta.. iaf. Jag och en reporter samt en fotograf gick ner till Stenstan (så kallas Sundsvalls stadscentrum ), för att fråga ut kvinnorna om de hade tänkt på det här med frieriet... haha.. där var jag, 15 år gammal, som frågade ut kvinnor som var i min ålder, som jag är idag..fruktansvärt nervös var jag i alla fall..

Kan säga att det var inte karriär som jag senare valde, det var inte riktigt jag, men oj så skoj jag hade dessa 2 veckor! Har praoat på djuraffär, tandvårdscentralen (mammas jobb), Permobil (tillverkar rullstolar) och ingenting av dessa bidde det, jag bidde en ingenjör istället, och det är ju inte fy skam det heller!


Bild från Wikipedia.
Publicerat: 2012-02-29 @ 13:21:53


Hur är läget för Världens barn?

Allt fler barn i slum och fattigdom när städer växer

Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade. De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.

När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” och lägg upp detta inlägg du också!

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag. De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.

Läs mer på UNICEFs hemsida.Publicerat: 2012-02-28 @ 21:19:16


Smartson och Gevalia Millicano!

Testa Gevalia Millicano - Powered by Smartson

Publicerat: 2012-02-28 @ 12:28:32


Klädd för utelek!

Hittade dessa söta hos Lindex! Söt jacka med stjärnor (såklart!) och matchande regnbyssor med hänglsen! Kan det vara något för Lilleman då han ska ut och leka på vårkanten (och till kommande höst)?

Hittade även en rabattkod: SELC08004

Köp 1 valfri vara få 20%, köp 2 varor få 25%, köp 3 eller fler, få 30%
Gäller t.o.m 4/3-12 på ord. pris.
Bilder i collage från Lindex.
Publicerat: 2012-02-21 @ 14:01:41


Frivillig?!

Skulle städa lite i badrummet då Molle kom in och hoppade upp på Arvids skötbord, började tvätta sig och lade sig sedan till rätta för att sova (?). Tänk när Arvid klättrar upp på skötbordet frivilligt, tror den dagen aldrig kommer att komma!

Publicerat: 2012-02-21 @ 13:31:15


Jumpsuits!

Har nog sagt det förrut, men Kappahl har riktigt snygga kläder för barn! Ett plus för att det finns byxor/jeans med mudd/reglerbar midja till långt upp i storlekarna! Perfekt för lite smalare barn!

Sedan finns de ju jumpsuits! Gulligt på de små, mindre gulligt på de vuxna..

Arvid har redan den med stjärnor och så passade jag på att beställa den blårandiga! Passa på att beställa något fint till din liten eller kanske till dig själv! Kappahl ger just nu 20% på din dyraste vara. Detta gäller på Kappahl Shop Online! På ordinarie priser och t.o.m 20/2 2012! Uppge bara rabattkod 07171.


Bilder i collage från Kappahl.
Publicerat: 2012-02-14 @ 18:50:33


Kompass & koordinater!

Har lite svårt att hitta tavlor, så jag funderar på väggtexter. Har tittat in hos Stil Companiet Design förrut, och har tittat på kompassrosen, men så såg jag att det numera går att göra det lite personligare, nämligen skriva in sina koordinater och få dem som en väggdekor! Nu fick man ju lite beslutångest, svårt att välja eller ta båda två???
Bilder från Stil Companiet Design.
Publicerat: 2012-02-14 @ 14:21:40


Provsmakning!

Fick hem två portionspaket av rara Maria som fått prova Nestles välling genom Buzzador! Tack, kommer jättelägligt eftersom Sempers 1-års välling (fullkorn med vete, råg & havre) inte riktigt  har gått hem, trots nästan 2 månaders mixande mellan 6-månaders och 8-månaders vällingarna. För att vara helt ärlig så tycker jag nog att dem smakar mycket bättre med enbart havre (har faktiskt provsmakat själv).
Publicerat: 2012-02-13 @ 13:19:45


Måndag igen!

Förra veckan, på onsdagseftermiddagen började det.. Arvid vaknade efter sin middagslur med över 40 graders feber, lite snorig hade han varit lite sedan innan, så att näsan rinner känns mer som regel nu än undantag i dessa vintertider.. febern höll i sig i ca. 2,5 dag, först trodde vi att det kunde vara 3-dagarsfebern, men han fick aldrig dem där utslagen som kommer i slutet, så det var det då inte.. sedan hade han även svårt att få i sig mat, gröt var väl det ända som gick ner, förutom en skvätt välling på kvällen.. sedan var han även svullen om kinderna, och jaa, där var dem på gång, de onda kindtänderna! Så tänder och förkylning var ingen lyckad kombination! Men på fredagskvällen och lördagsmorgonen så började han bli sitt vanliga, busiga jag igen! Ingen feber men lite snuvig och det är han idag med.. Och som tur är så är det sportlov här nu, så öppna förskolan etc. håller stängt nu denna vecka, fast å andra sidan hade vi nog varit hemma ändå!

Så, nästan 14 månader gammal, så hålller Arvid på att få sina första kindtänder!
Tungan som ständigt hänger ute numera..
Publicerat: 2012-02-13 @ 13:09:33


Solskyddsdräkt!

Visst, det är bara i början av året, men jag vill inte komma på det i sista minuten för Arvid kommer att behöva solskyddskläder, så som han kommer att ränna runt i sommar, och att hans storlek kommer att vara svår att få tag på! Ska kolla efter badskor också! För visst, sommaren 2012 kommer att bli bad-& solsommaren nr.1, visst??!

Frågan är bara, långa leggings eller shorts.. Lång ärm på tröjan är dock en självklarhet!!

Denna från MadeForKids finns både som shorts och som leggings, båda med lång arm.

Publicerat: 2012-02-08 @ 15:41:35


Klätterapa!

Arvid gillar att ta sig uppåt, och helst till ett fönster där han kan titta ut och kolla på "brrrmmm", dvs. bilar! Så, att "vakta" Arvid för att han inte ska ramla och slå sig, det är nog det ända jag gör om dagarna förutom då att äta lite emellan och sova ibland samt bygga med Duplo och lägga pussel, jaga katten Molle samt spela spel på Ipaden och låtasprata i mobilen med sin kusin "Ea".. just det ja...att klättra upp på toaletten och spola massvis med gånger är också en hit!! Mammas lilla klätterapa!!!

Publicerat: 2012-02-06 @ 14:17:04RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!