Sveriges bästa barnbutik på nätet 2012 avgörs idag!

Har du inte redan röstat så gör det bums!
Tävlingen avgörs idag den 31 augusti kl 15.00!
Chans till att vinna ett presentkort på 2000kr hos Jollyroom!
Lägg din röst på Jollyroom här!
 


Publicerat: 2012-08-31 @ 11:26:40


Första veckan av inskolningen!

Denna vecka har gått över förväntan av vad det gäller Arvids inskolning på förskolan! Idag, så var det tänkt att han skulle vara där till och med lunch, sedan skulle jag hämta honom efter maten. Men så ringer de och frågar om det är okej att han även får testa att sova middag där! Så nu, 1 vecka tidigare än planerat så ska han även sova middag där! Han som här hemma endast kan sova middag i sin vagn.. Så jag undrar jag.. när kommer bakslaget??
 
Sedan ikväll, då D och jag ska åka in till stan för att gå på resturang och se på bio för att fira vår 5-åriga bröllopsdag, så ska Arvid få sova över hos sin farmor och farfar! Första gången för mig sedan han föddes som jag kommer att sova utan att Arvid finns i samma rum och sover! Undra om jag kommer kunna ta sovmorgon??
 

Full koncentration på förskolan!
Publicerat: 2012-08-31 @ 11:15:30


Balansträning!

Arvid har nästan fattat hur man använder en springcykel, efter vi har testat några i ett par affärer. Han struntar blankt i om han ramlar en eller två gånger... han bara fortsätter! Hittade denna hos Lekmer.se . Detta verkar som en rolig leksak, men även något som tränar balansen! Två flugor i en smäll alltså! Så vi får väl se.. nästa vår kommer han definitivt att bemästra en balanscykel! Han kanske rent utav vill cykla/springa med den till förskolan!?!
 


Bild från Lekmer.se
Publicerat: 2012-08-28 @ 19:39:00


Förskolelista!

Nu är det mesta fixat till förskolestarten som börjar på måndag för Arvid! Tyckte det kändes lite konstigt att titta på skor och overaller nu så här i augusti, men men.. det kommer att bli en salig blandning av begagnat, köpt Tradera, nyköp och presenter! Så nu tror jag vi är redo! Det som behövs lite senare, som en varm vinteroverall, får vi ta lite senare helt enkelt! Hösten kan ju bli varm och även vintern, så vi får se.... få hålla ett öga på Tradera, vips så poppar det upp en "gobit"!
 
Inser att allt köps i storlek 92 till Lilleman nu... han som hade storlek 50 då han föddes!!
 
Sedan är hans pärm "pimpad" och klar! Blev ett sött ugglemönster, som han valt helt själv! Vi ska bara skriva ut lite bilder på oss som han kan ha på förskolan och titta på om längtan efter oss blir för stor... vet inte vad den pärmen mer kommer att innehålla... ger sig nog...
 
Ska nog skriva en lista här och nu, så jag får någon struktur på allt.. behöver nog rensa upp hans kläder också, mycket börjar bli utväxt, och märka upp allting! Har faktiskt köpt namnlappar från Filur för att märka de kläder som jag kan tänka mig att sälja senare.. tycker själv bara om att köpa kläder som är onamnade (på t.ex. Tradera).
 
Få se nu då...
  • Mjukisbyxor, mjukisjeans (fodrade, Arvid kommer aldrig behöva ha "vanliga" jeans, inte ännu iaf..)
  • Långärmade tröjor och t-shirts
  • Munktröja (utan huva)
  • Överdragsbyxa, vindfleece och skaljacka (à la POP)
  • Gummistövlar (stl. 23)
  • Vanliga sneakers (stl. 22)
  • Regnkläder (jacka och hängselbyxor, stl. 86, dock på väg att bli för små, iaf. byxorna..)
  • Galonvantar (tycker dock inte om att ha dem..)
  • Tunnare mössor
  • Vintermössa
  • Massa strumpor!
  • Ullunderställ
  • Innetofflor och mockasiner
  • Minikånken (för saker som vi vill dra fram och tillbaka från förskolan....)
Behöver kanske:
  • Långkalsonger (ull?)
  • Fodrade gummistövlar
  • Mer ullstrumpor (har 1 par)
  • Fler vintermössor (försvinner alltid...)
Köpa senare:
  • Vinteroverall
  • Vintervantar
hmm... är det något mer jag borde ha med på listan?
 
Men som sagt, söker man riktigt noga på nätet så kan man faktiskt hitta mindre butiker som säljer nya kläder och skor till ett mycket bättre pris än de stora kedjorna! Kul att kunna gynna mindre butiker med!
 
Därför har jag beställt en fodrat regnset, Didrikson Boardman från Outnorth.se och ett par vinterskor, Viking GTX Play från Norrköpings Skateshop, det enda som har kostat pengar.. tänkte först köpa begagnade skor, men då nämde min kloka svägerska M att man vet ju aldrig hur ett barn har gått i skon..att den kan vara ingådd på ett sätt som inte passar nästa barn..stämmer nog, sedan hittade jag inte heller den sko jag ville ha åt Arvid i så pass bra skick, så där fick det bli nytt! Och regnstället med som sagt! Har inte hittat något begagnat som var i så pass bra skick att jag ville köpa det.. kommer förresten ihåg att jag köpte gummistövlar åt Arvid, som enligt säljaren bara var använda ett par gånger, högst! Men när jag väl fick dem så var gummit sönderspruckit! Stövlar som hon själv hade som barn eller??? Tur att jag bara la ut ynka 40kr på dem, men ändå.. Gummi är en färskvara så där ska nog köpa nya, bara att hålla ögona öppna efter rabattkoder på t.ex. Ellos , som brukar ha massa bra märken på gummistövlar!
 
Tjingeling!
Bilder från norrkopingsskateshop.com och Outnorth.se, i collage av mig.
Publicerat: 2012-08-23 @ 14:04:04


20 månader!

Tiden går så himla fort! Arvid har blivit hela 20 månader (och bara ca. 4 månader kvar till Jul!!). Från att ha varit en lite hjälplös nyföding till att bli en snackig, framåt och busig liten kille som alltid har något i göringen!
 
Och nästa vecka så börjar inskolningen till förskolan! Både nervöst och spännande! Tror dock det bara gäller hans föräldrar!
 
Som sagt, vars tog tiden vägen? 
 
 
Publicerat: 2012-08-20 @ 20:52:25


Baka liten kaka!

Arvid och jag skulle baka bröd för inte så länge sedan.. jag undrar jag.. tror inte bröddeg smakade gott.. men snabbt fram med kameran, för detta såg så lustigt ut! 
 
..smaka..
 
..jaa...
 
..smakar lite till..
 
..joo, det är gott, jag lovar!
Publicerat: 2012-08-01 @ 22:01:39


Fina, fina Grötingen!

Efter en god natt sömn på Scandic hotell i Västerås, så drog vi vidare upp mot Norrland och mot stugan i Grötingen, som ligger strax utanför Bräcke (som ligger mellan Sundsvall och Östersund), för att hälsa på min mamma, pappa och lillebror! Vi tillbringade nästan 1,5 vecka där uppe, där vi badade både i minipoolen och i sjön, åkte lite båt, var på Grötingens byfest, plockade smultron, tittade på ångbåten i Stavre, och hade det väldigt lugnt och skönt! Dock så var det inte så jättevarmt, men vi klarade oss ifrån större mängder regn vilket var  underbart! Arvid blir så stissig om han måste hållas inomhus allt före länge...
 
Resan avslutades med ett stopp i Örebro för övernattning på Scandic (igen), för att sedan anlända till ett strålande varmt Öckerö! 
 
 
 
 
Mums, glass av mormor efter bad är inte fel!
 
 
 
Grötingens playa gör sig bra i eftermiddagssol!
 
Jag har inte gjort något....
 
Örebro slott..
 
..nåå, blir det någon middag snart eller?
Publicerat: 2012-08-01 @ 21:52:17


Eskilstuna Zoo

Vi var ju som sagt på Eskilstuna Zoo, för lite mer än 2 veckor sedan. Tror dock Arvid var liiite för liten för att uppskatta alla de spännande djuren.. men det var roligt att göra någonting tillsammans! Och tur med vädret hade vi också.. när vi var på väg därifrån så började det att regna till att urarta till ett riktigt spöregn! Fast då satt vi inne på hotellet och myste!
 
Surikaterna var i alla fall roliga..
 
..och att jaga de små killigarna..
 
..och att springa runt, runt i en..jaa...
 
..sedan blev man hungring och då var korv med bröd gott!
 
Lat leopard!
 
Kommer inte ihåg vad dem hette, men sover à la Molle-style!
 
Bäst att hålla i sig..
 
..när man ska titta på lejonen..
 
..tur att det var ett tjockt glas emellan!
 
Hmm...
 
...lite "häst"ridning..
 
..klättring...
 
..för att avsluta besöket med mjukglass..
 
..för att totaldäcka (nästan) på hotellet!
 
Publicerat: 2012-08-01 @ 21:19:40



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!