Glögg och pepparkakor!

Så, äntligen, efter flera veckors väntetid så var det äntligen dags! Efter att ha värmt glöggen och toppat den med mandlar och russin, så måste jag säga att den smakade jättebra! Inte för sliskig och inte för stark! Vet inte riktigt hur stark den kan ha blivit men någonstans mellan 8-10%.

Nu har myset börjat!!!Ett stort tack till Linas pappa som fixade glasflaskorna från IKEA, slutsålda i (nästan) hela Sverige!
Publicerat: 2011-11-27 @ 21:07:24


Mys då och nu!

När Molle inte var många månader gammal så hade han en särskild favoritplats, nämligen fruktskålen (där vi då aldrig kunde ha frukt i)! Numera så tycker han bäst om att ligga på fårskinnsfällen framför en varm och mysig brasa! ...och jag förstår han verkligen!Publicerat: 2011-11-27 @ 20:58:15


1:a advent!

Så där ja, då var det första advent! Detta blir Arvids allra första advent!

Känns onekligen konstigt, eftersom det är nästan 10 grader varmt ute, blåsigt som attan och.. ingen snö!!! Å andra sidan kanske det inte gör någonting, men det känns ändå som det fattas något.. som en sann norrlänska man är! Fast mysigt har det varit i alla fall! Alla adventsljus är upphängda, julgardinerna strukna, utfört storstädning, dunderglöggen är upptappad på flaskor och lussebak avklarats!

Tror Arvid tyckte det allt var lite mysigt.. få se om vi åker till Skärgårdsmarknaden som är i Hönö Klôva idag, fastän det blåser.. men regnar det inte så kan det vara okej.. vi får se...

Ikväll ska vi i alla fall smaka av Dunderglöggen anno 2011 samt äta lussekatter och pepparkakor! Mys!!!


I väntan på adventsfrukost...
Publicerat: 2011-11-27 @ 12:29:12


En gång per år...

...så kommer Lanzas stora 1-liters förpackningar , och det brukar ske kring jul... så även i år, för nu, äntligen finns de att köpa! Tidigare använde jag Matrix-serien, men efter att ha testat Lanzas Healing-serie, så tyckte jag att mitt hår mådde så bra! Förra gången jag hade dessa, så räckte dem i över ett halvår, så de är dryga och med tanke på priset, 399kr för shampoo OCH balsam à 1000ml styck!

Passa på nu! Perfekt som julklapp är de också!


Bild från Lyko.se
Publicerat: 2011-11-20 @ 21:03:47


Julklappstips!

Hittade dessa, mycket coola förvaringslådor, i form av jätte-legoklossar ! Och det bästa av allt... man kan stapla dem, precis som vanligt Duplo/Lego!! Finns olika storlekar och färger! Dessa måste inspekteras snarast!


Bild från Lekmer.
Publicerat: 2011-11-17 @ 20:43:14


Nedräkning i dubbel bemärkelse!

Idag så blir Arvid 11 månader! Tänk, för 1 år sedan så hade jag endast 2 veckor kvar att jobba innan jag skulle gå hem på föräldraledighet och invänta bebis! Det har gått så fort!

Så från och med idag, så börjar vi nedräkning till Arvids 1-årsdag OCH att Arvid ska få sluta med nattskena!! Detta kommer att ske på självaste julafton! Den har han haft i princip lika länge som han är ung (började livet med att ha gipsade ben i 3 veckor, för att sedan övergå till skena..). De som inte har varit bekant med denna behandling kan aldrig ana hur skönt detta ska bli! Finns inga ord som beskriver känslan för detta, men det ska bli underbaraste underbart!!!!


Nattskenan.. snart är vi kvitt den!


Temprano por la mañana con los hermanos.
Publicerat: 2011-11-16 @ 09:33:04


Leksakslåda!

Tanken är att Arvid ska få en leksakslåda i present. Men den jag har hittat är så där trist vit, så jag tänkte att jag skulle "pimpa" till den i form utav bokstäver med hans namn som jag ska limma på lådan.. Dessa är från Stil Companiet, som jag tänkte måla i någon färgglad nyans (blå...), ett förslag utav några som jag funderar på.. ska även besöka Panduro för ytterligare idéer!Bilder från Stil Companiet.
Publicerat: 2011-11-15 @ 10:56:35


Tassebissar!

Det är ju inte lätt att fotografera barn, speciellt då man inte alls har vanan inne! Så att försöka ta kort på de små tassebissarna ska vi inte tala om, men ibland har man tur!!


"Hmm, det säger du.."


"Se, nu var det den där roliga, gröna draken på TV!"


"Joo..."


"Hej på dig, mamma!"
Publicerat: 2011-11-08 @ 22:24:29


Novemberlov!

Förra helgen så flög Arvid och jag som bekant upp till mina föräldrar i Sundsvall! Vi hade det verkligen helmysigt! Vi var ute och gick, åkte och shoppade på Birsta City, var och badade på Himlabadet, hälsade på hos min moster K, och sedan kunde även jag gå på bio med min lillebror J, där vi såg Tintin och Enhörningens hemlighet! Senast jag var på bio var nog precis ett år sedan, då D och jag såg Harry Potter Dödsrelikerna del 1...

Så, till Arvids födelsedag, så kommer både mamma/mormor, pappa/morfar och bror/morbror ner för födelsedagskalas och så tänkte vi även passa på att ha lilla julafton! Jobbigt med avstånd men man får ta till vara på de tillfällen som man verkligen ses!


"Vatten är så skojsigt!"


"Men, släpp mig då!"


Efter bad så måste man ju fika!
Publicerat: 2011-11-07 @ 21:27:20


Kan själv!

Arvid vill mer och mer göra saker själv! Så som att äta! Så, visst.. taggade till tänderna med ett förkläde och grepvänlig sked så skulle Arvid få äta hemmagjorda köttbullar med mos..


"Är du skeptisk, pappa?"


"Se, gick ju hur bra som helst ju, mums!"
Publicerat: 2011-11-07 @ 21:04:41


I lådan!

En av Arvids favoritplatser är nämligen att sitta i kastrullådan och slamra! Tur att han är så lätt! Hmm.. undra om IKEA testat detta; bebis leker i låda full av kastruller... Check!

Publicerat: 2011-11-07 @ 20:58:43


Tröstisar!

Har fått möjlighet tillsammans med Familjeapoteket.se att testa och recensera Tröstisar Gosedjursplåster! Idén är verkligen smart! Med tanke på att många barn inte tycker om att bli t.ex. stucken på vaccination. Jag ska ta med den då det är dags för vaccination för Arvid! Så vi återkommer då vi har testat produkten!


Tröstisar Gosedjursplåster är en liten vän som tröstar och lugnar barn när de är rädda eller oroliga.

Du kan använda Tröstisar enbart som de är eller tillsammans med de plåster som medföljer för att skydda sår. Tröstisen kan också användas innan barnet blir oroligt eller rädd, så blir de lite lugnare och tryggare när de klappar och gosar med sin Tröstis!

Både Tröstisar och plåster ska appliceras på torr och ren hud. Plåstret skyddar sår mot smuts och ska alltid appliceras närmast såret och Tröstisen ovanpå plåstret. Du kan även använda både Tröstisar och plåster var för sig vid behov.
Placera aldrig en Tröstis direkt på ett öppet sår. Byt både plåster och Tröstis dagligen och rengör eventuella sår om det blir fuktigt eller smutsigt.

Förpackningen innehåller 6 Tröstisar och 10 st vanliga plåster som kan användas under Tröstisen eller separat vid behov!

Publicerat: 2011-11-06 @ 12:02:23RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!