Mot Norrland!

I eftermiddag tar Arvid och jag flyget upp mot Sundsvall för att hälsa på mormor, morfar och morbror. Vi stannar tills på onsdag! Ska bli så kul! Dels för att dem har inte sett Arvid på ett tag och han har ju minst sagt utvecklas enormt! Och dels så vi inte träffat morfar och morbror sedan i somras! Mormor var ju här nere i september!

Just nu ligger Arvid och sover förmiddag och jag har väl i princip packat klart! Så, vi äter väl lunch, och sedan gör vi oss bereda för att ta bilen, hämta upp Arvids farfar som ska följa med oss till flygplatsen och som sedan tar hem våran bil! Nu får vi hoppas att det fungerar bra för Arvid att flyga.. sist gick det kanoners!

Joo, förrresten... nu är det bara en månad kvar till 1:a advent! Och jag kan säga att glöggen som jag gör luktar himla gott!! Hoppas det blir bra också!

Så, det kan hända att det inte blir så mycket uppdateringar... på återseende!!!Bild från Skyways.
Publicerat: 2011-10-28 @ 10:20:22


Äntligen så vet vi!

Arvid har till och från blivit förkyld under en månads tid och med det dragit på sig en fruktansvärd långvarig hosta och haft svårigheter att andas! Det första jag tänkte på var att han hade fått astma. För både D och jag har haft det som barn så jag tyckte det inte vore konstigt alls! Men så ska man ju få en läkaren att säga det också! Den första vi träffade lyssnade på hjärta och lungor samt tog blodprov och kollade sänkan, allt lät "normalt" och vi fick vi Mollipect utskrivet som skulle vara bronkvidgande och ha slemhinneavsvällande effekt, visst, han blev bra, efter någon vecka så avtog ju hostan.

Men förrförra onsdagskväll (12 oktober) så började han att bli kass igen, med väsande andning och feber, varav vi åkte till jourmottagningen på Hönö VC på torsdagen, för att nu måste han få hjälp att andas.. men inte då! Visst, vi blev prioriterade in till läkaren, men maken till läkare, osympatiskt, "vad-gör-jag-på-denna-vårdcentral-typ".. fyyyy!! Förklarades "frisk" och vi skulle fortsätta med Mollipect. Hmm.. så hem igen med en kanonhet liten kille med pipig, väsande andning! Det gjorde så ont! Turligt så har han kunnat sova om nätterna!

Och så idag, eller det började igår kväll, eftersom vi träffade läkaren på BVC-besöket (då var ju allting bra), så kom den där hostan tillbaka.. och så imorse så hade han väldigt svårt att andas.. så först ringde jag 1177 för rådfrågning om jag för tredje gången kunde ge honom Mollipect, joo, det trodde hon, men för att vara riktigt säker så ville hon att jag skulle ringa till Läkemedelsupplysningen.. jo, visst var det så, men han tyckte att jag borde kolla med en läkare eftersom det återkom.. jaa, så var vi tillbaka på ruta ett!

Jag ringer ner till Öckerö VC och får komma dit direkt! En läkare (ny igen) lyssnar på hans lungor och hjärta, joo, nog låter det lite slemmigt.. han ska få andas in Ventoline för att lösa upp slemmet så han kan få det lättare att andas och kortisontabletter för det inflammatoriska.. han gillade inte riktigt masken så det blev en hel del skrik och gråt, men det gav effekt! Efter ca. 5 minuter så hör jag att hans andning blir lättare och jag får till och med ett leende! Nu kommer den 4:e läkaren, barnspecialisten (som vi alltid träffar på BVC), som lyssnar och ställer frågor (samma som jag har svarat på tidigare), jooo.. visst är det så.. Arvid har förkylningsastma, det som jag trodde (som jag kände på mig) från allra första stund! Så från att ha varit patient hos den vanliga vårdcentralen så blir vi överflyttade till barnmedicin! Varför kom vi inte dit i början (finns säkert en förklaring...)?

Arvid får två nya läkemedel utskriva Flutide Evohaler och Airomir som ska inhaleras med en mask.. men... när vi ska hämta ut detta på apoteket så har dem inte själva masken hemma som riktigt små barn behöver för att kunna inhalera astmamedicin..sådant skall vara i det ordinarie sortimentet och alltid finnas! Så nu får han ingen medicin förens imorgon! Jag kommer dock att försöka spruta det i munnen på honom ändå, precis vid en inandning.. något måste ju komma till lungorna! Ska hämta ut masken imorgon, så då får den banne mig finnas där!!!

Lilla gubben.. är det inte nattskena och torticollis så är det astma.. men det är ända skönt att veta vad, för nu kan vi ju förebygga!! Astman är jag inte ett dugg orolig för, jag har ju klarat mig och även D!
Bene diagnoscitur, bene curatur

Publicerat: 2011-10-25 @ 20:33:13


BVC 111024

Arvid växer som han ska, något mindre i vikt men det kan ju bara förklaras av hur mycket han rör på sig! Han förbrukar enorma mängder mat för att vara så liten! Läkaren lyssnade även på hjärta, lungor och kände att allt var som det skulle i dem nedre regionerna!

Nästa besök på BVC blir 8 december, då det blir 1-års-kontroll samt vaccination!

Detta är Arvid nu, 10 månader:

Vikt: 9260g (+480g)
Längd: 74cm (+2cm)

Han älskar att tända, släcka och peka på lampan, ampa-lampa. Han säger mjuae när man pratar om katten Molle, och är en allmänt snackig kille! Han tar sig bäst fram krypandes även om hans nya färdighet som är att stå på två ben och gå är det mest roliga! Han älskar att riva torn, bläddra i böcker, sjunger då man sjunger med honom och att bada/duscha men inte att torka sig efteråt! För det mesta så har han numera storlek 80 i samtliga kläder! Favoritmaten är allt med köttfärs och gröt samt smooties och majskrokar!

Att ligga på skötbordet är inte så populärt så man får sysselsätta honom med diverse leksaker... annars slutar blöjbytet i en brottningsmatch!

Arvid äter ingenting på natten längre (har han väl gjort sedan han var ca. 6½ månad). Numera så sover Arvid hela nätterna. Han få gå och lägga sig mellan 19-19:30 och sover allt som oftast ända fram till kl. 05:30-06:00, vilket är underbart! Han vaknar mycket sällan nu på natten! Ska vara att han drömmer något eller att han håller på att bli dålig/förkyld.

Arvid har även numera 6 tänder! 2 där nere och 4 där uppe som han älskar att borsta!

Hos sjukgymnasten så går det jättebra! Sist fick vi ingen ny tid bokad utan hon skulle skicka ut en tid när han närmar sig året och även hos ortopeden är det stora framsteg! För på självaste julafton 2011 så ska Arvid äntligen bli fri sin nattskena! Det kommer att bli så underbart så ni fattar bara inte!!!

Och snart, nu på fredag närmare bestämt, så ska Arvid och jag ta flyget upp till Norrland och Sundsvall för att hälsa på mormor, morfar och morbror och säkert en del annan släkt också! Han kommer att bli en väldigt berest kille!

Att man kan älska någon så gränslöst mycket som man bara känt i 10 månader. Det är så att hjärtat svämmar över alltid!

♥♥♥ Arvid, mamma och pappa älskar dig till världens ände! ♥♥♥

På väg till kusin A's 2-årskalas!
Publicerat: 2011-10-24 @ 14:50:05


Övningsgår!

Strax innan Arvid blev 10 månader så började att att ta 2 små steg, mellan soffan och bordet, men så, helt plötsligt, på sin 10 månadersdag, så stövlande han iväg hela 5 steg, från kylskåpet och till mig som stod en bit bort! Så nu kan jag säga att han officiellt har börjat att gå och han fullkomligt älskar att öva!! Hela tiden! Det är bara det att det är så fruktansvärt svårt att ta kort, speciellt när man är ensam om dagarna! Särskilt när han får syn på kameran och vill komma emot en.. blir en hel del närbilder om jag säger så..


Klara, färdiga...


Gå!!!
Publicerat: 2011-10-22 @ 10:53:47


Kappahl shop finns på nätet!

Tyckte det inte var längesedan jag surfade in på Kappahls websida, men visst är det så! Nu har äntligen Kappahl gjort som alla andra, nämligen öppnat upp en webshop! Inte en dag för sent!! Kappahl ju faktiskt mycket söta barnkläder och även vuxna numera! Och frakten är bara 39kr! Jag minns när jag var tonåring.. jaa, då var Kappahl en "tant-affär" men det är dem verkligen inte idag!!! Bra jobbat!

Ska nog spana in sortimentet lite mera framåt kvällningen, då lugnet har lagt sig här hemma!

Just nu om du uppger rabattkod 43171 så får du 30% på ett valfritt plagg! Gäller på dyraste varan i din varukorg t.o.m. 7/11 2011.

Även FRI FRAKT t.o.m 6/11 2011.

Bild från Kappahl.

Publicerat: 2011-10-22 @ 10:46:00


Bästa vänner!

Arvid har några favoriter, så där så att han får världens leende! Den ena är hans kusin A och den andra är Molle (och mamma och pappa förstås)! Nu ikväll så höll de igång på köksgolvet här hemma!

"Säger du det?"


"Hejhej morsan!"


"Vänta på mig!"


"Men Molle, jag då?"
Publicerat: 2011-10-21 @ 19:57:29


Kyligare dagar!

Nu börjar det att vara kyligt även nere på Bästkusten, så nu har åkpåsen åkt fram! Ser att Babyshop har FRI FRAKT på orders inom Sverige (gäller t.o.m söndag 23/10)! Vi köpte faktiskt våran åkpåse från 7 A.M Enfant därifrån i våras och vi är jättenöjda med den än så länge (använt den i 2 veckor nu) och Arvid åker som en kung! Vi valde storlek Large som motsvarar 18 mån - 3 år.


Bild: Babyshop
Publicerat: 2011-10-18 @ 09:46:29


Dunderglögg!

I GP idag så skrevs de att det var dags att sätta igång och göra årets Dunderglögg! Förra året blev det ingenting (med tanke på att jag var gravid med Arvid) men i år så!Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Här är receptet!

 

Tid: 3-6 veckor

 

Ingredienser

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1 paket russin (500 g)
2,5 kilo socker

 

Blanda allt i en väl rengjord tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i –och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noggrann med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.

Publicerat: 2011-10-16 @ 21:17:20


Att vara ute i god tid!

Vi vet ju att nästa år, i september 2012, så kommer Arvid att behöva barnomsorg, han ska få börja på förskola! 21 månader kommer han att vara då, blir nog bra det! Jag kommer nog inte att jobba heltid, så vi får se hur många timmar han behöver vara där. Minst 15h/vecka blir det i alla fall..

Så att sätta sig in i denna värld var inte helt lätt kan jag säga! Kommunens (Öckerö) kötid är 4 månader, dvs. du kan inte skicka in en blankett idag och tro att du redan då hamnar i kö! För att börja köa till kommunens förskolor, så ska vi alltså skicka in blanketten tidigast slutet av maj/början av juni, för att då var ute i "god tid" till att få en plats!

Men vi ville ju i första hand ha honom på Bullerbyn som är kyrkans förskola (Öckerö församling), men eftersom det numera är privat, så har de en egen kö. .hej o hå.. och där kan man skicka in en blankett redan nu för att börja köa! Sagt och gjort, igår gick Arvid och jag till förskolechefen Jennie Texén, presenterade oss och lämnande in ansökan för att få en förskoleplats om 1 år.. hon satt faktiskt och planerade köerna då, så hon visste inte riktigt hur det skulle se ut precis då om ett år.. vi får väl återkomma och höra oss för hur landet ligger... fast vi får väl söka till kommunens också, som ett andra alternativ.. fast allra helst vill vi ju dit!

Så nu vad det utrett och agerat, så nu återstår bara väntan...


Publicerat: 2011-10-12 @ 09:32:32


Vintertid!

Kunde inte motstå att beställa denna babymössa från H&M! Jag tog storlek 80 (9-12 mån) och den satt jättebra!

Perfekt nu till vintern, speciellt då vi inom ett par veckor ska åka upp till Norrland och Sundvall för att besöka mormor, morfar och morbror! Nu saknas bara en mini-skoter för halvnorrlänningen Arvid!

Publicerat: 2011-10-11 @ 09:21:26


Var är du?

Jag stod och lagade lunch och insåg först att det blev alldeles tyst och sedan såg jag honom inte, men så fick jag syn på honom sittades under pallen! Att sladdar, kontakter m.m. ska vara så himla intressant för alla barn!
Publicerat: 2011-10-08 @ 16:09:15


Många tankar!

Jaha.. då sitter man här och funderar... funderar på hur det ska gå imorgon! Dels för min man som ska vara hemma på sin första föräldralediga dag (i somras var ju jag hemma samtidigt fast med semester) och som samtidigt ska åka med Arvid till sjukgymnasten! Mycket på en gång! Men det blir nog inga problem där! Och dels för hur det kommer att bli å jobbet! Vad ska jag sitta, vilket projekt jag ska arbeta i.. jaa.. det ger sig nog! Få återkomma imorgon hur allting blev...

Publicerat: 2011-10-05 @ 22:26:16


Blivande trummis!

Imorse då jag skulle göra frukost åt Arvid och mig så tyckte han att det var lite väl tyst här hemma. Så han drog ut kökslådan där vi förvarar kastrullerna och började att hamra och slå.. Så var den ljuva morgontysnaden slut.. men han roade sig lätt med att trumma i säkert 5 minuter!

 

Publicerat: 2011-10-03 @ 17:12:08


Inte bara tacos!

Antar att tusentals svenskar äter tacos varje fredag! Men nu så kommer Santa Maria med ett nytt koncept, nämligen Tapas Tex Mex! Så nu har jag anmält mig till att få prova detta genom Buzzador. Så om jag kommer med så vet att det blir Tapas-kväll inom en snar framtid! Håll tummarna!


Publicerat: 2011-10-01 @ 22:00:00


Rosa oktober!

Oktober månad är ju den rosa månaden och har stort fokus på kampen mot bröstcancer!

Lindex har i år tagit fram ett jättefint armband i rosa färg där hela överskottet går till forskningen! Ursnyggt! Hoppas det finns på Allum imorgon då min goa svägerska M och jag ska åka dit för en shoppingtur!

För endast 75 kr så gör du en ypperlig god gärning samt får ett supersnygg armband på köpet!!!

Lindex Shop Online - Armband
Bild från Lindex Shop Online.

Publicerat: 2011-10-01 @ 21:52:07


Inte långt kvar...

Nu är det endast 3 dagar kvar tills det är dags för att börja jobba igen + imorgon söndag då förstås! Känns märkligt, att det har gått mer än 9 månader sedan jag gick hem för att vara föräldraledig! Ska dock bli väldigt spännande att se vad som har skett i företaget medan jag har varit borta!


Visbykorvett på patrullering utanför Hönö/Öckerö.
Publicerat: 2011-10-01 @ 21:40:42RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!