Äntligen så vet vi!

Arvid har till och från blivit förkyld under en månads tid och med det dragit på sig en fruktansvärd långvarig hosta och haft svårigheter att andas! Det första jag tänkte på var att han hade fått astma. För både D och jag har haft det som barn så jag tyckte det inte vore konstigt alls! Men så ska man ju få en läkaren att säga det också! Den första vi träffade lyssnade på hjärta och lungor samt tog blodprov och kollade sänkan, allt lät "normalt" och vi fick vi Mollipect utskrivet som skulle vara bronkvidgande och ha slemhinneavsvällande effekt, visst, han blev bra, efter någon vecka så avtog ju hostan.

Men förrförra onsdagskväll (12 oktober) så började han att bli kass igen, med väsande andning och feber, varav vi åkte till jourmottagningen på Hönö VC på torsdagen, för att nu måste han få hjälp att andas.. men inte då! Visst, vi blev prioriterade in till läkaren, men maken till läkare, osympatiskt, "vad-gör-jag-på-denna-vårdcentral-typ".. fyyyy!! Förklarades "frisk" och vi skulle fortsätta med Mollipect. Hmm.. så hem igen med en kanonhet liten kille med pipig, väsande andning! Det gjorde så ont! Turligt så har han kunnat sova om nätterna!

Och så idag, eller det började igår kväll, eftersom vi träffade läkaren på BVC-besöket (då var ju allting bra), så kom den där hostan tillbaka.. och så imorse så hade han väldigt svårt att andas.. så först ringde jag 1177 för rådfrågning om jag för tredje gången kunde ge honom Mollipect, joo, det trodde hon, men för att vara riktigt säker så ville hon att jag skulle ringa till Läkemedelsupplysningen.. jo, visst var det så, men han tyckte att jag borde kolla med en läkare eftersom det återkom.. jaa, så var vi tillbaka på ruta ett!

Jag ringer ner till Öckerö VC och får komma dit direkt! En läkare (ny igen) lyssnar på hans lungor och hjärta, joo, nog låter det lite slemmigt.. han ska få andas in Ventoline för att lösa upp slemmet så han kan få det lättare att andas och kortisontabletter för det inflammatoriska.. han gillade inte riktigt masken så det blev en hel del skrik och gråt, men det gav effekt! Efter ca. 5 minuter så hör jag att hans andning blir lättare och jag får till och med ett leende! Nu kommer den 4:e läkaren, barnspecialisten (som vi alltid träffar på BVC), som lyssnar och ställer frågor (samma som jag har svarat på tidigare), jooo.. visst är det så.. Arvid har förkylningsastma, det som jag trodde (som jag kände på mig) från allra första stund! Så från att ha varit patient hos den vanliga vårdcentralen så blir vi överflyttade till barnmedicin! Varför kom vi inte dit i början (finns säkert en förklaring...)?

Arvid får två nya läkemedel utskriva Flutide Evohaler och Airomir som ska inhaleras med en mask.. men... när vi ska hämta ut detta på apoteket så har dem inte själva masken hemma som riktigt små barn behöver för att kunna inhalera astmamedicin..sådant skall vara i det ordinarie sortimentet och alltid finnas! Så nu får han ingen medicin förens imorgon! Jag kommer dock att försöka spruta det i munnen på honom ändå, precis vid en inandning.. något måste ju komma till lungorna! Ska hämta ut masken imorgon, så då får den banne mig finnas där!!!

Lilla gubben.. är det inte nattskena och torticollis så är det astma.. men det är ända skönt att veta vad, för nu kan vi ju förebygga!! Astman är jag inte ett dugg orolig för, jag har ju klarat mig och även D!
Bene diagnoscitur, bene curatur

Publicerat: 2011-10-25 @ 20:33:13


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!