Halvårskrönika!

Till Arvid Hugo William Backman,

Tänk, nu har det gått 6 månader sedan du kom till oss! Känns som du alltid har varit hos oss!

Då får en tuff start i livet (du föds med sugklocka eftersom du inte vridit dig rätt när du ska komma ut) och bara tre dagar av ditt liv så får vi en remiss till ortopeden på Östra för att undersöka dina fötter. Läkarna misstänker att det kan vara klumpfot och du får dina ben i gips! Efter tre veckor säger läkaren att du har så mjuka fötter att det inte var som befarat, så får du börja med skor på en skena för att hålla dina fötter i rätt position! Detta får du ha dygnet runt! Efter 4 månader så får vi ta av dig skenan för att endast ha den på nattetid! Lycka! Dock så vill man inte släppa dig helt, utan vi fortsätter att gå till ortopeden för att se att det utvecklas i rätt rikting. Man kan tycka att det ska vara krångligt och jobbigt att sova och svårt att vända sig, men du är så stark att du vänder dig med skenan!

Senare får vi även en remiss till en sjukgymnast på Drottning Silvias barnsjukhus för att undersöka varför du håller huvudet snett. Detta visar sig vara CMT (Congenital Muscular Torticollis) vilket gör att du är mycket stel när du ska vrida huvudet åt vänster. För att komma tillrätta med detta, så måste vi stretcha med dig flera gånger per dag! Du tycker inte om det och gör det fortfarande inte! Men du är så mycket bättre nu än för ett halvår sedan!

Att amma är svårare än vad man tror! I nästan två månader så får vi använda en amningsnapp som gör att du lyckas äta! Jag var dock många gånger på gång att ge upp amningen och ge dig flaska!  Men skam den som ger sig! Vi övade utan ibland, och till slut, så lyckas vi att äta utan! Detta gör nätterna så mycket lättare!  För i början ville du inte heller ligga för dig själv och sova, trots att du låg bredvid oss! Så i nästan 3 månader så sov du på min mage! Jag kanske inte fick den bästa sömnen då, men du sov gott i alla fall!

På dessa månader så har du har lärt dig så himla mycket! Från att mest äta och sova, till att upptäcka, leka, skratta, gråta, mysa och busa.

Nu ligger du på mage och greppar saker framför dig. Du snurrar runt på magen, skjuter dig bakåt. Du skriker frustrerat då du inte kan komma framåt till leksaken framför dig! Du inspekterar och suger på dina tår och fingrar!

Du sitter mycket bra i din stol! Du kan även sitta utan stöd korta stunder! Du äter gröt till frukost samt kyckling, fisk eller kött tillsammans med morot, palsternacka och majs till lunch med stor aptit!

Du kiknar av skratt då man nafsar dig i sidan! Du tycker inte om att bli lämnad längre stunder utan vill helst vara i famnen, nära, tillsammans! Så bärselen har varit ett måste och är det fortfarande!

Du älskar vatten så bada eller duscha är en stor favorit! Men att klä av och på sig är det värsta du vet! För att få dig att sova om dagarna så är din vagn ett hett tips! Du gnäller någon minut, men sedan somnar du snabbt, om du är trött det vill säga!

Du har inga tänder fått ännu, men de dyker nog upp snart, med tanke på vad du måste gnaga på allt och dreglar,  så du förbrukar ett antal dregglisar per dag!! Så numera övar vi på att borsta ”tänderna” varje kväll!

Du prövar hela tiden nya ljud, varav ett högt gallskrik är det ena... annars jollar du och pratar massor!

Dina favoritleksaker är en prasslig Bamsebok som du fått av din farmor samt en Lilla-Anna docka som du fått av din mormor samt ditt snickarbälte som vi hittat på IKEA!

Du passar bäst i blåa nyanser men vi misstänker att din favoritfärg är röd!

2010-12-16 var du 48cm lång och vägde 3290g.
2011-06-16 är du 67,5cm lång och väger 7860g.

Detta ger dig en längd- och viktökning på hela 19,5cm och 4570g!

Du är det bästa som har hänt oss! Vi älskar dig så!


Nyfödd!


1 månad


2 månader


3 månader


4 månader


5 månader


6 månader
Publicerat: 2011-06-16 @ 12:13:11


4 kommentarer
Postat av: Maria

Det är så häftigt att få barn, och de växer så snabbt. Man glömmer lätt hur de var som spädisar.



Fint skrivet

2011-06-16 - 20:07:26 | URL: http://mischomascho.blogg.se/
Postat av: Maria

Tack. Lillkillen mår prima, det har gått så himla fort för honom att återhämta sig. Så nu väntar vi bara på att det ska gå fyra veckor så att han slipper tejpen för gott.



Trevlig helg!



Ps, intresserad av att testa Knorr bag of taste, lämna en kommentar här: http://mischomascho.blogg.se/2011/june/vem-vill-ha.html

2011-06-17 - 07:29:32 | URL: http://mischomascho.blogg.se/
Postat av: Maria

Klart att jag har katt. En stor gosse på 11 kilo eller nåt. Tar gärna o testar...=)

2011-06-17 - 10:27:24 | URL: http://mischomascho.blogg.se/
Postat av: Maria

Grattis! Du ska få hem en påse Knorr bag of taste. maila mig dina adressuppgifter så skickar jag påsen!



Trevlig helg

2011-06-17 - 18:53:17 | URL: http://mischomascho.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!