Andra veckan av fasadbyte!

I måndags inledes andra veckan (eller tredje, vi har grundmålat i en vecka också) av fasadbytet på vårt hus! Det har inte alltid varit toppenväder, men D och hans pappa har outtröttligt mätt, sågat, spikat, funderat, ja... tycker det går bra jag, men tror D är liiite stressad över att vissa saker tar mera tid än beräknat.. men men.. vet inte om jag ska lägga upp någon bild på hur det ser ut.. kan ju visa en fasadsida. Själv har Arvid och jag lekt, lagat luncher, gjort fika, busat och bara myst!

Innan...


..och en bit på väg!

 

Som sagt, alla de stora brädorna är på plats, och under dagen idag så har de börjat att spika fast locken på ovansidan (triangeln). Senare ska fönsterfodren på plats. Ska bli skönt att slippa plasten på fönstren. Det blir supervarmt, värsta växthuset i köket.. haha!

 

Kom även på att vi väntar på att få braskaminen installerad! Muraren har sin sista semestervecka denna vecka så jag hoppas på att vår beställda kamin har kommit, så att det kan komma igång att installera den, helst nästa vecka! Tur att vi inte gör detta själva också!!! Återkommer när det händer mera på den fronten!

Publicerat: 2011-07-26 @ 20:58:39


4 kommentarer
Postat av: Maria

Det blir riktigt fint! Gillar färgen ni valt!

Kolla in kuddar på sovtex.se

2011-07-27 - 09:34:51 | URL: http://mischomascho.blogg.se/
Postat av: Lina L

Har ni bestämt färg än för knutarna? Vi är också i startgroparna för ommålning och idag har vi mätt upp husfasad och sims för att veta hur mycket färg vi behöver inhandla. Såg i tidigare inlägg att du använt Jotuns färgväljare, gjorde vi med fast laddade upp egen bild. Så smart! Då får man en föraning om hur huset kommer att se ut.

2011-07-27 - 15:18:06 |
Postat av: Lisa

Lina: Jo, jag började att färglägga bilder av vårt hus, men det var så mycket pill ;) (gjorde en fasadsida bara). Troligtvis så kommer knutarna att bli samma färg som fönsterfodret (ev. sand/beige), annars blir de eggvita de me! Vill ha neutralt, men inte grått. Eftersom huset i övrigt kommer att gå i äggvitt. När hade ni tänkt att köra gång?

2011-07-27 - 22:14:32 | URL: http://skargardsmamman.blogg.se/
Postat av: Lina L

Ja, det var en del pill, gjorde också bara en sida. Huset är blågrått med vita knutar från början och efter att vi provmålat med tre olika färger (tre nyanser av vitt/grått) bestämde vi oss för att huset ska bli helvitt (Demidekks "Klassisk vit"). Magnus började måla igår och har fortsatt idag. Tar lång tid! Kommer måla 1-2 sidor i år och resten när vi byggt klart garaget och bytt ut trallen (vill ju måla hela fasaden även den biten som är under trallen). Blir kul att se efterbild när ni målat klart!

2011-07-29 - 14:05:56 |

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!