Dunderglögg!
I GP idag så skrevs de att det var dags att sätta igång och göra årets Dunderglögg! Förra året blev det ingenting (med tanke på att jag var gravid med Arvid) men i år så!

Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Här är receptet!
Tid: 3-6 veckor
Ingredienser
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1 paket russin (500 g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en väl rengjord tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i –och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noggrann med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
Publicerat: 2011-10-16 @ 21:17:20
0 kommentarer