Bokmal!

Precis när Arvid föddes så blev man nedringd av diverse bokklubbar, tidningar, försäkringar etc. men jag tackade nog nej till det mesta! Tröttsamt.. undra hur dem får reda på detta? Uppgifterna måste ju komma någonstans ifrån? Sak samma.. nu precis innan Arvid fyllde 1 år, så kollade jag runt på diverse bokklubbar.. vill inte sponsra familjen Bonnier mer än nödvändigt så deras bokklubb gick bort direkt, så som Go'Boken (mera irriterande säljare får man leta efter..). Valet föll på Barnens Bokklubb, och gissa vem som var med och startade den, jo självaste Astrid Lindgren!

Hittills har vi varit väldigt nöjda med bokklubben! Favoriterna just nu är två böcker med Alfons samt en bok med klassiska bilar! Arvid fullkomligt älskar att få titta, peka och läsa böcker med oss! Han kommer med en bok och ska sitta i knäet, och så kan vi sitta länge.. hela golvet blir fullt av böcker till slut! Men det är hur underbart som helst!




"Nu tar vi denna, mamma!"
Publicerat: 2011-12-29 @ 20:49:48


Tävling: Tröstisar!

Dags för en liten, men naggande god tävling! Jag kommer att lotta ut Tröstisar-askar till 4 läsare! Reglerna är mycket enkla!
  1. Gilla Tröstisar på Facebook
  2. Rösta på nummer 13 här i Formex Formidable 2011
Kommentera sedan detta inlägg där du skriver att du utfört ovanstående, glöm inte namn och emailadress!


Tävlingen avslutas kl.24:00 8 januari 2012!



Bild från Tröstisar.
Detta inlägg är ett samarbete med Tröstisar AB.
Publicerat: 2011-12-25 @ 12:15:10


Förtur till Nelly mellandagsrea!

Den 26 december startar Nellys största mellandagsrea någonsin på Nelly.com med minst 50 % rabatt på tusentals produkter. Men som läsare av min blogg så kan du redan idag, 25 december börja shoppa före alla andra!

 

Använd koden NLYSALE för att låsa upp rean. Välkommen in att fynda på Nelly.com

 


Publicerat: 2011-12-25 @ 09:57:35


God Jul!

Publicerat: 2011-12-24 @ 12:18:55


1 år gammal!

Fanatiskt! Underbart!  Jaa, superlativen är många! Tack ALLA som var med och firade Arvids 1-årsdag! Kan knappt fatta att det redan gått ett år sedan vi födde en son på Mölndals BB den 16 december 2010 kl. 17:25! Det är helt overkligt underbart!! Svårt att sammanfatta det hela, men visst, tiden har varit helt underbart fantastiskt, med både upp- och nedgångar, solsken och regn!

Vi älskar dig oändligt mycket, Arvid Hugo William Backman!


Bästa, gosigaste kusinerna!


TACK!!!


Några timmar gammal!

Publicerat: 2011-12-20 @ 22:43:36


Söta plåster!

Nu när Arvid senast var på BVC för sin 1-års vaccination, så hade vi med dessa plåster. De är ju tusen gånger roligare än de som finns! Inte nog med att sprutorna i sig är gör ont så, stack de en av sprutorna fel, vilket resulterade i ännu mera skrik och gråt! Stackars liten! Verkade som han tyckte att dessa söta plåster gjorde det hela lite bättre!

Därför tycker jag att ni ska rösta på de som har tagit fram dessa supersöta plåster i Formex Formidable 2011 som är årets stora tävling för inredningsdesign!

Lägg din röst på nummer 13 här! >>>

Gosedjursplåsterna finns på alla Kronans apotek, hos Babyproffsens alla butiker, på Designtorget och på en mängd webshoppar! Den passar ju som en perfekt present att ge bort till de små, nu som en liten julklapp till julstrumpan eller varför inte i kommande kalaspåsar?!

Håll utkik! Kommer förmodligen ha en liten utlottning med dessa plåster!


Bild från Tröstisar.

Detta inlägg är ett samarbete med Tröstisar AB.
Publicerat: 2011-12-13 @ 22:28:18


BVC 111208

Arvid växer som han ska, något mindre i vikt men det kan ju bara förklaras av hur mycket han rör på sig! Dock så skulle han börja dricka mjölk till middagen samt byta ut grötmålet mot ytterligare ett lagat mål.. få ta de som det blir.. vi får göra massa matlådor till Arvid och så få han äta gröt när det inte passar med lagad mat. Sedan fick han även två sprutor (mot kikhosta, äkta krupp, stelkram, polio, hjärnhinneinflammation, öron-och lunginflammation).

Nästa besök på BVC blir då Arvid är 18 månader, vilket innebär mitt i sommaren! Känns som en evighet nu...

Detta är Arvid nu, snart 1 år:

Vikt: 9660g (+400g)
Längd: 76cm (+2cm)

Som sagt.. han har inte riktigt än passerat 10-kilossträcket men han är på god väg!!

Han har börjat att behärska tekniken med att gå väldigt väl nu, även om det kan vara lite svajigt ibland. Å att vinka till alla är superkul! Snicksnackar hela tiden, pekar och ger ifrån sig höga tjut titt som tätt! Nu rivs inte tornen längre utan nu byggs de! Böcker vill han gärna läsa och peka i (även Ipaden börjar bli väldigt populär nu). I kläder så blir det numera 80/86. Favismaten är fortfarande spaghetti med köttfärssås samt laxgryta. Nu är det även "fritt fram" att äta all våran mat! Känns jättebra! Vi kommer dock fortfarande att tänka på att inte salta och steka maten för mycket ändå! Det mår ju ingen bra av!

Arvid sover hela nätter. Han få gå och lägga sig mellan 19-19:30 och sover allt som oftast ända fram till kl. 05:30-06:00, vilket är helt okej! Han vaknar mycket sällan nu på natten! Ska vara att han drömmer något eller att han håller på att bli dålig/förkyld. Nu tror vi även att det kan vara fler tänder på gång!

Vi har fortfarande inte någon ny tid hos sjukgymnasten, kommer nog nu att bli till sommaren. 9 januari 2012 så ska vi på återbesök hos ortopeden. Då har ju Arvid sovit utan skena sedan julafton! Där får vi hoppas att allt kommer att gå bra!

Kommande vecka kommer det att hända mycket! På fredag 16 december ska vi ju ha 1-års kalas för släkten! Mormor, morfar och morbror kommer ju ner från Sundsvall med flyget på torsdagen! Och dagen efter hade vi tänkt att ha Lilla Julafton! Sedan blir det lugnt tills det är dags för riktiga julafton hemma hos Arvids farmor och farfar! Så himla mycket mys att se fram emot alltså!

Nästan så jag inte vågar säga det men lite snö nu hade inte suttit fel..

Publicerat: 2011-12-11 @ 18:03:03


Avslutning!

Idag så var det avslutning på barnsången som hålls på Nimbus. Det började med dans kring granen, sedan jättegott fika och till sist så kom faktiskt tomten förbi! Trodde han skulle bli räddare, men vi får se.. han kanske gallskriker på julafton.. vem vet.. Alla barnen fick varsin julklapp i form av en jättefin bok!

(påminner mig om att jag behöver en ny, bättre kompaktkamera.. )

Publicerat: 2011-12-07 @ 14:07:44


En vanlig tisdagskväll..

Natten mot tisdag var en ovanligt orolig natt för Arvid! Det började redan vid tio-tiden, med gnäll och prat i sömnen, för att sedan runt ett-tiden, börja gråta och gnälla oavbruten fram till två-tiden.. Det slutade med att Arvid fick komma över i våran säng, men att ligga mellan oss.. nej, det ville han inte.. så han fick ligga på min mage, där han slappnade av och somnade på två röda! Precis som han gjorde dem 3 allra första månaderna i sitt liv! Undra vad det var som spökade för det hör verkligen inte till vanligheterna att han vaknar på natten (sover mellan 19:30-06:30). Kan det vara en ny tand på gång, eller han kanske hade en mardröm?!

Nåväl.. jag var i alla fall jättetrött idag, eftersom man är "van" att få sova hela natten.. men man repar sig! Så efter att vi lagt Arvid så satte vi igång att baka lussekatter.. bara så där, på en helt vanlig tisdagskväll...




Fina ljuslyktor som jag hittat hos Jotex!
Publicerat: 2011-12-06 @ 21:58:29


Hjulklapp!

Svårt det här med att hitta den "perfekta" födelsedagspresenten! Fast jag tror nog jag har kommit på det nu! Såg att Jollyroom har lite tips i sin webshop, bl.a tuffa gåbilar och coola gungdjur ! Det sistnämna vore nog lugnast här hemma, men jag tror att han skulle älska en gåbil! Så får det bli...

Tips! Med rabattkoden jollyjul för får du 100kr i rabatt! Gäller vid köp för minst 1000kr och t.o.m 12 december! Gäller även på redan nedsatta priser!


Bilder från Jollyroom

Publicerat: 2011-12-05 @ 21:52:25


En ynka bloggpost ger hela 6 påsar nötkräm!

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

 

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

 

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

 

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

 


Foto: UNICEF/Pelle Bergström

Publicerat: 2011-12-05 @ 14:49:52


Första vinterskorna!

Nu när Arvid för det mesta går på två ben, så måste han ju självklart ha vinterskor också! Fyndade dessa Kavat Defender Ellos för endast 380kr (ord.pris 649kr)! Något för stora (ska vara 1,5-2cm på vinterskor), men han verkade kunna gå i dem ändå!

Publicerat: 2011-12-03 @ 17:37:16



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!