Storkonsument!

Det går åt som sagt en hel del gröt här hemma, eftersom Lilleman äter det både till frukost och till middag! Har ju sett att vällingen finns i stor-pack men inte gröten! Undra varför? Måste ta reda på det! Eller är det någon som vet?

 

Räcker ca. 1 vecka här hemma!

Publicerat: 2011-07-31 @ 19:47:45


Klara, färdiga...

Kryp! Nu är det inte långt kvar! För tillfället ålar han sig fram på golvet i värsta soldatmanér! Det har hänt så himla mycket nu bara de senaste månaderna! Han är även på väg att kunna sätta sig själv också! Våran älskade lille kille!


"Snart så, mamma!"
Publicerat: 2011-07-30 @ 07:30:00


Nytt perspektiv!

Vilken dag, vilken värme! Efter en tur till lekplatsen, så gick vi in för att äta lunch för att sedan fortsätta leka lite inomhus! Jag visade Arvid en kökslåda, som blev väldigt populär! Var nog första gången Arvid tog sig upp från mageläge till stående! Vilken lycka!








Vilken lycka att upptäcka världen ur ett annat perspektiv!
Publicerat: 2011-07-29 @ 22:09:48


Den som väntar på något gott...

Äntligen så har vi fått alla våra knivar upp ur lådan och till ett knivblock! Så synd att de ska behöva ligga i en låda! Roligare och framförallt mer lättåtkomligt vid matlagning etc. när de står i arbetshöjd!

Vi beställde det från Eventkock redan den 27 mars och ca. 4 månader senare så får vi det äntligen hämta ut det! Efter sändning från Japan, sedan till Sundqvist i Torslanda för kvalitetskontroll och sedan till oss! Vi hade jättebra mailkontakt med de på Evenkock, eftersom det blev så lång leveranstid! Tusen tack! Vi är supernöjda!

Pryder sin plats (på granitskivan)!

Publicerat: 2011-07-28 @ 10:28:39


Fuskpäls!

Har surfat runt och letat efter prisvärda kuddar till den kommande soffan. Några har jag hittat och införskaffat! Älskar att ligga steget före! Vet inte hur många digtala "urklipp" jag har på datorn som inspirationsbilder! Så, när kaminen på plats, vi fått tapetserat om i vardagsrummet (typ nästa år!), så ska vi försöka byta ut vår ursuttna Tomelilla soffa mot en skinnsoffa! Hittade denna fuskpälskudde hos Ellos för 299kr.


Bild från Ellos.
Publicerat: 2011-07-27 @ 09:00:00


Andra veckan av fasadbyte!

I måndags inledes andra veckan (eller tredje, vi har grundmålat i en vecka också) av fasadbytet på vårt hus! Det har inte alltid varit toppenväder, men D och hans pappa har outtröttligt mätt, sågat, spikat, funderat, ja... tycker det går bra jag, men tror D är liiite stressad över att vissa saker tar mera tid än beräknat.. men men.. vet inte om jag ska lägga upp någon bild på hur det ser ut.. kan ju visa en fasadsida. Själv har Arvid och jag lekt, lagat luncher, gjort fika, busat och bara myst!

Innan...


..och en bit på väg!

 

Som sagt, alla de stora brädorna är på plats, och under dagen idag så har de börjat att spika fast locken på ovansidan (triangeln). Senare ska fönsterfodren på plats. Ska bli skönt att slippa plasten på fönstren. Det blir supervarmt, värsta växthuset i köket.. haha!

 

Kom även på att vi väntar på att få braskaminen installerad! Muraren har sin sista semestervecka denna vecka så jag hoppas på att vår beställda kamin har kommit, så att det kan komma igång att installera den, helst nästa vecka! Tur att vi inte gör detta själva också!!! Återkommer när det händer mera på den fronten!

Publicerat: 2011-07-26 @ 20:58:39


Union Jack!

Surfade runt lite och hamnade hos Ellos och såg att även dem har börjat fylla på med höstnyheter! Gillar ju den marina stilen, New England och Nautic, så dessa sängkläder var ju fina! Påsklakan och örngott säljs separat.

Bild från Ellos

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20% rabatt på valfri* vara + 20% rabatt på Ellos hemsortiment!

Erbjudandekod: 240229

*Erbjudandet gäller:

  • vid nybeställning om minst 200,- (efter avdragen rabatt)
  • 20% rabatt på valfri vara gäller på din dyraste vara av kläder, skor, accessoarer ,hemtextil, inomhusbelysning eller mattor ut Ellos sortiment 2011.
  • 20% rabatt på hemsortimentet gäller på hemtextil, hemdekoration, inomhusbelysning och mattor ur Ellos sortiment 2011
  • T o m 2011-08-18 eller så långt lagret räcker
  • Max 1 gång/hushåll.

*Kan ej kombineras med/användas på:

  • Andra rabatter
  • Andra erbjudanden
  • Varor från Catalog OUTLET
  • Möbler och elektronik/elektroniska produkter/tillbehör
  • Varumärkena Esprit/edc, Adidas, Nike, Puma, och Reebok,
  • Produkter märkta med "Bästa Pris" samt ”Exklusiv”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publicerat: 2011-07-25 @ 23:45:06


Tyst minut...

..hålls idag måndag 25 juli klockan 12:00 för att hedra de som föll offer i fredagens massaker i Norge.


Bild från Fotoaktuten.se
Publicerat: 2011-07-25 @ 12:00:00


Sant, eller?



Bild från everydaypeoplecartoons.com

 

Publicerat: 2011-07-24 @ 23:36:47


Morgonstund!

I lördagsmorse, så började dagen, för oss väldigt tidigt, p.g.a Arvid var piggelin redan vid 5-tiden! Jag ammade honom, så vi lyckades somna om till 7, men sedan gick det inte längre, så det vara bar att kliva upp! Så på med SVTs barnprogram och ut med leksakslådan på mattan och sedan fick han sitta där och pyssla medan jag låg i soffan, läste GP (som kom igår lördag!) och drack första koppen kaffe!

Det beror nog på att vi vänjer av honom nattmålet, som han brukar få vid 3-tiden. Hittills har det gått jättebra! Hela denna vecka så har han inte nattvaknat, men det resulterar vid att ha en pigg son mellan 5-6 istället. Fast egentligen är det ju inte så farligt att kliva upp. Går man själv och lägger sig i tid (innan midnatt) så är det helt OK att stiga upp runt 7, visst?!



Publicerat: 2011-07-24 @ 13:00:00


Göteborgs-Posten, ska det vara så svårt!?

För ett bra tag sedan, i maj någon gång, efter att ha provat Göteborgs Posten i en månad, att köpa en helg-prenumeration, dvs. vi får tidningen hem i brevlådan fre-lör-sön, vilket hade passat oss perfekt eftersom vi aldrig hinner läsa den under veckan.

Nog om detta! Vet inte hur många gånger det inte har fungerat och då har vi ändå haft tidningen hela juni, och snart hela juli, men det har aldrig hänt att vi fått tidningen alla tre dagarna! Söndagarna har vi nog aldrig fått en tidning på, vad jag kan minnas i alla fall! Efter att ha ringt och påpekat detta, så skickade GP hem en liten klisterlapp (GP FLS) för oss att sätta på vår brevlåda för att underlätta för tidningsbudet. Så vad händer, joo.. idag, söndag.. igen.. ingen tidning! Så imorgon ringer jag en sista gång, och får vi ingen tidningen nästa söndag, då säger vi upp tidningen! Man tycker ju att på lite mer än två månader att det borde fungera, eller?! Skärpning!



Bild från GP.
Publicerat: 2011-07-24 @ 11:01:48


Ett ljus...

..för Norge!
Usch, sådant får bara inte hända! Fruktansvärt!

Publicerat: 2011-07-23 @ 23:06:00


Stjärnor hos Lindex!

Surfade in hos Lindex Shop Online där det har kommit in lite nytt! Vet inte var det beror på, men jag är väldigt förtjust i stjärnor och stjärnmönster på det mesta! Har inte mycket till Arvid till höst/vintern, så det kanske få bli en liten beställning. Hmm.. undra när man börjar kolla på kläder åt sig själv igen? Alltid då jag ska handla så blir det alltid något åt Arvid, sällan åt mig! Har dock lyckats köpa på mig nya underkläder i alla fall! Alltid något!

Fick även några rabattkuponger (hämtas här).
Internetkod för 30% på valfri vara: SELC11291
Internetkod för 20% på valfri kosmetikvara: SELC11292

Lindex Shop Online - Body

Lindex Shop Online - Joggingbyxa

Bilder från Lindex Shop Online.

Publicerat: 2011-07-21 @ 20:03:55


Höstskor!?

I ett mail från Campadre så såg jag att de har fått in de där Prime Bootsen igen! Funderar.. jättefina, snygga, men är de sköna? De kostar ändå 1450kr (ord. pris 2899kr).


Bild från Campadre.
Publicerat: 2011-07-21 @ 18:00:00


Andra sommaren!

I år så är det två år sedan vi hämtade hem finaste katten Molle från Lavön! Måste säga att det senaste halvåret har han dessvärre fått lite mindre uppmärksamhet sedan Arvid föddes, men Molle är en sådan förstående katt så han har tagit det väldigt bra! Numera när vi har nattat Arvid, så brukar Molle som oftast komma och lägga sig i mitt eller i D's knä för en mysstund! Älskade katt!


Molle ca. 10-12 veckor


Molle 2 år, myser i kvällssolen!
Publicerat: 2011-07-21 @ 15:12:39


Avspärrat!

Nu, äntligen så har vi spärrat av de farligaste "vägarna" här hemma! Trappen ner till källaren var mest kritiskt eftersom vi måste ha den öppen eftersom katten Molle har sin kattlucka nere i källaren! Trappen upp till övervåningen är också säkrat såsom ytterdörren!

Jättekäck grind som man inte behöver förstöra några dörrkarmar och så! Man spänner liksom upp grinden i dörröppningen och sedan sitter den där! Beställde den igårkväll via Jollyroom och hämtade ut den idag på deras lager som ligger i Mölndal! Supersmidigt och jättenöjd! Kan verkligen rekommendera den!


"Nej, vad har ni gjort!"
Publicerat: 2011-07-19 @ 07:00:00


Mjukt i gräset!

Idag så besökte vi ortopeden på Östra och snälle doktor Jerre! Han fick med beröm godkänt! Lika mjuka, fina fötter som innan! Sedan blev det ett skobyte, skenförlängning samt en liten justering i ena skon bara! Nästa tid är inte förrens den 18 oktober, och då har ju Arvid hunnit bli hela 10 månader!

Planen är att han ska ha dem tills han fyller 1 år och sedan kommer han (förhoppningsvis) att bli helt kvitt skorna! Svårt det där, han inte diagnos PEVA (vet inte vad de kallar det då?), men han genomgår en kortare behandling (annars har man skor upp till 4-års ålder!) Läkarna säger att det beror på hur han låg i magen, dvs. lite trångt och att mamman var mager(?!?) Jaha, ja tackar jag...och detta är samma för hans torticollis. Skönt att sådan här upptäcks i tid! Det var nog minst 3-4 specialistläkare då på BB som undersökte Arvid! Känns som inte all sjukvård är kass!



Mjuka fötter i mjukt gräs!
Publicerat: 2011-07-18 @ 21:15:19


Sitta själv!

Arvid sitter väldigt bra själv nu (för det mesta), men innan han gjorde det, så införskaffade jag en Bumbo-stol åt honom. Perfekt för lekstunder då man inte riktigt kan sitta själv men ändå vara upprätt (har t.o.m duschat honom sittandes i den)! Såg att Arvids sjukgymnast även hade två exemplar!

Hittade att Jollyroom nu har kampanjpris på dessa, 399kr (ord. 559kr), så har du en liten bäs som kan stödja sitt huvud så är denna perfekt!


"Här sitter jag stadigt och bra!"
Publicerat: 2011-07-18 @ 09:00:00


Tittut!

Igår var det världens finaste väder på Öckerö, och idag, ösregn! Så vad hitta på inomhus måntro.. hittade i alla fall Arvid på golvet lekandes...


"Här är jag, mamma!"

Publicerat: 2011-07-17 @ 18:00:00


Apelsin/passion från BOB!

Är ju Smartson testpilot för BOB Be natural och vi valde att testa saften med smaken apelsin/passion. Blandade ihop en stor tillbringare och sedan testade jag på byggjobbarna (maken och hans far) som byter husfasaden. Blev populär.. nästan slut nu, trots att den lilla flaskan ska ge hela 4 liter färdig saft! Tycker själv att den smakar jättegott, smakar inte artificiellt som många safter ibland kan göra!

Dock så kommer den aldrig att slå den svartvinbärssaft som min mormor alltid gjorde när vi var små!


Nästan slut ju!

Publicerat: 2011-07-17 @ 16:05:23


Hemlagat!

Idag så lagade jag Arvids första hemgjorda köttfärssås med pasta! Gick hur enkelt som helst att göra! Nästa gång gör jag nog en dubbel sats och så gör jag den liiite lösare då jag kör den i mixern, eftersom han inte riktigt gick med på den lite tjockare konsistensen. Sedan smakade den ju mer än den köpta varianten också. Få spä ut den jag gjorde idag och så får vi öva lite till! För när du blir äldre så kommer du ju att få äta vår köttfärssås!

Skulle vilja ha ett gott recept på kycklinggryta med ris och så en fiskrätt, som man kan göra i storkok. Någon som har något bra recept i bakfickan?


"Jag är lite skeptisk, mamma!"

 


"Urk, konstigt mamma!"


Här är receptet som jag utgick ifrån:

Köttfärssås med pasta (från 6 månader)

För att undvika att nötfärsen blir för hård vid stekning så är det fiffigt att "koka" den klar i tomatsåsen!

1 liten gul lök
1 liten morot
2 msk flytande margarin
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
200 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
3 tsk oregano
ca. 150 g pasta
  1. Skala lök och morot. Hacka löken mycket fint och riv moroten.
  2. Smält margarinet i en stekpanna och mjukstek lök och morot på låg värme ett par minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och nötfärsen.Rör om ordentligt och låt småputtra 10 minuter.
  4. Smaksätt till slut med pressad vitlök och söndersmulad oregano.
  5. Koka upp pasta i rikligt med vatten och salta inte!
  6. Kör ihop allt i en matberedare till önskad konsistens.

Totalt sett blev det nästan 1000 g barnmat, och Arvid som äter sisodär 100 g matpuré + 75 g fruktpuré, så ger det honom hela 10 portioner!
Publicerat: 2011-07-17 @ 15:01:00


Sol och bad!

Idag spenderade vi eftermiddagen i Saltasviken tillsammans med Arvids farmor, fastrar och lilla kusinen! Arvid "badade" i havet eller snarare, han plaskade i vattnet från min famn! Det har inte blivit så många besök till badet denna sommar, men sommaren är ju långt ifrån slut så det hinner bli fler gånger!

Publicerat: 2011-07-16 @ 23:46:35


Etikettmaskin!

Funderade på om jag skulle göra lite egen sylt och mos, men då vill jag ju ha fina etiketter på mina burkar! Då hittade jag denna på Dansukker - Etikettmaskinen! Genom att köpa självhäftande hela A4-ark så kan man sedan skriva ut dem på din vanliga skrivare! Smart tycker jag! Ska genast kolla om det finns att köpa i Hönö Klôva! Passar ju även att skriva ut till Arvids kommande matburkar också!


Printscreen från Dansukker.
Publicerat: 2011-07-15 @ 17:00:00


Ny webshop - ljuvali!

Har följt Stina-Lee ett bra tag nu, och nu har hon tagit steget till att öppna en egen webshop med helt ljuvliga ting!



Screenshot från ljuvali.
Publicerat: 2011-07-15 @ 10:03:35


Färgvalet!

Svårt att välja färg på huset! Eller ja.. själva husfärgen har vi valt (äggvit), men fönsterkarmar och husknutar har vi inte riktigt bestämt oss ännu för! Lutar åt någon ljus, varm färg (ljus antik, sandsten, antikvit etc...) från Jotuns Demidekk färgpalett!

Svårt eftersom man knappt ser någon skillnad! Vi får helt enkelt gå ner till färgbutiken och köpa några testburkar och provmåla lite!

Första förslaget målat med äggvit och fönster och husknutar med ljus antik


Andra förslaget, målat med äggvit och fönster och husknutar med antikvit


Tredje förslaget, målat med äggvit och fönster och husknutar med froströk
Publicerat: 2011-07-14 @ 14:50:02


Testpilot!

Fick mail från Smartson att jag blivit utvald att vara testpilot på BOB Be natural från BOB! Undra om jag ska välja saften, sylten eller marmeladen måntro?!


Bild från Smartson och BOB Be natural.

Publicerat: 2011-07-10 @ 21:13:15


Leva livet!

Blir inte lika mycket bloggande då man är ledig "på riktigt"! Sedan har vi inget bra Internet heller, bara mobilerna och surfdongel, som är hur slött som helst (man är bortskämt, typ...) Fast vi mår hur bra som helst här! Tyst och skönt, endast något godståg som passerar i fjärran, någon motorsåg ibland men annars är det helt ljuvligt lugnt!

Får göra en resumé då vi är hemma på Öckerö igen!









Publicerat: 2011-07-09 @ 17:37:56


Vilket underbart väder!

badpol

Vilket underbart väder vi fått här idag i Grötingen! Dagen började redan kl. 6 då Arvid vaknade första gången. Vi lyckas somna om och sov vidare till 8-tiden, då vi gick upp, gjorde frukost på altanen. Igår tog vi även premiärdoppet i sjön som ligger här. Riktigt härligt och svalkande! Skönt att bara njuta, glömma bort husrenovering ett tag och bara ta timmarna som de kommer! Vi har även blåst upp Arvids badpool, så snart så ska även han få bada!

Publicerat: 2011-07-07 @ 11:58:10


På väg!

Nu har vi satt oss i bilen för att åka norrut! Vi fick dock väcka Arvid som sov sött i våran säng, men har nu somnat igen!

Helt otroligt egentligen... jag sitter faktiskt i bilen och skriver detta inlägg! Har mobilen som trådlöst internet till den bärbara datorn! Hurra för alla duktiga ingenjörer som gör detta möjligt! Ska försöka skriva något inlägg då och då under resans gång!

Just nu är vi i Vara, snart i Skara! Snart dags för lite kaffepaus!


Tankad och klar!


Arvid nyvaken!
Publicerat: 2011-07-05 @ 09:44:22


Brunch på Skårs Gård!

Nu är vi på väg för att äta söndagsbrunch på Skårs Gård! Stället är supermysigt! För dem som gillar att njuta av ett par timmar en lördag eller söndag med god mat så kan jag verkligen rekommendera det!


Bild från Skårs Gård.
Publicerat: 2011-07-03 @ 11:50:00


Nostalgitripp!

Satt och tittade igenom alla våra digitala bilder på datorn! Från studietiden i Kiruna, exjobb i Australien, butiksjobbet på Lindex i Darmstadt, Tyskland, diverse jul & nyårsbilder, påsk, vänners bröllop, semestrar, alla små-weekends och fram till nu! Helt otroligt var mycket bilder man har tagit! Bara tanken på att allt skulle försvinna gör mig kall! Därför har vi gjort back-up på våra bilder på externa hårddiskar. Riktigt säker kan man ju aldrig vara, men försöka duger!

Visst, den svenska sommaren är helt underbar, men den svenska vintern går inte av för hackor heller! Bilder från påsken 2007 i Enafors, som ligger i Åre kommun. Där brukar vi hyra stuga på vintern när jag var mindre, för att åka skoter, pimpla, sola, åka skidor och bara njuta!


Publicerat: 2011-07-02 @ 22:39:46


Hel natt!

När vi kom hem från utflykten igår så var väl klockan ungfär 18. Arvid, som hade sovit 3-4 gånger, både i bilen och i vagnen var inte lika trött som han vanligtvis brukar vara innan läggdags!

Väl hemma så var blev full fart på Lilleman igen! Jag duschade honom, satte på honom nattblöja och så fick han hoppa i sin Tiggerpyjamas! Fortfarande inga tendenser till att vara trött! Då var klockan runt 19. Så jag lade ner honom på golvet tillsammans med sin pappa som inspekterade det nyinköpta triangiaköket och var hur pigg som helst medans jag förberede hans kvällsvälling! Han ålade/kröp runt på golvet som en illbatting, lekte med mattan i hallen, med pappa, med sina leksaker.. klockan blev halv åtta, då kom John Blund (äntligen) på besök! Efter vällingen så somnade Arvid i sin säng!

Vanligvis så brukar han ju få komma över i våran säng mellan 22-24, då han vill ha mera mat, men inte igår... För i natt så sov Arvid för allra första gången hela natten (~19:45-05:30) utan mat!


Bild från John Blund Info
Publicerat: 2011-07-02 @ 11:39:07


Utflykt till Bovallstrand!

Imorse så packade vi picknick-korgen och åkte upp mot Bovallstrand för att se utställningen av ytterdörrar! Först gjorde vi en stopp på Torp Köpcentrum, där vi tog lite kaffe och macka medans Arvid fick lite "mamma-mat". Vi passade även på att handla lite på Jula och Biltema.

Så hela dagen myste vi runt längs den fina västkusten! Åt glass, drack Festis och åt muffins! På vägen hem insåg vi att vi nog borde äta lunch/middag också, så det fick bli McDonald's.. vet inte när jag åt där senast! Det är ju inte direkt så att man hänger i stan nu när man är mammaledig!

Summa summarum...vi kommer att köpa våran dörr hos Bovalls dörrbyggeri! Vilken kvalitet! Vi vet inte exakt vilken, några små detaljer återstår, men ..återkommer när det är klart!


Så här glad är man när man ätit och väntar på pappa som är på Biltema!


Framför galleriet!


Arvid är måttligt road av fina dörrar..


Bättre är det på parkeringen i Kungshamn!


Bron över till Smögen



Publicerat: 2011-07-01 @ 21:57:49



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!