Mumma kardemumma!
Utöver min sedvanliga kladdkaka med touch av Cointreau och Baileys, så har jag nu utökat kategorin snabb-bakat med en hederlig kardemummaka! Lätt som en plätt... eller jaa.. kaka...
Ingredienser:
Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk kardemummapulver (alt. nystötta kardemummakärnor)
- 1½ dl socker
- 2 msk smör eller margarin (jag använder flytande smör)
- 2 dl mjölk
- pärlsocker
- Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
- Finfördela matfettet i mjölblandningen.
- Tillsätt mjölk.
- Häll smeten i en smord, bröad form, rund bakform (ca. 24 cm) med avtagbara kanter.
- Strö på pärlsockret
- Grädda kakan på galler nederst i ugnen i 200°C, ca 25 min (tills kakan är torr i mitten)
- Låt kakan svalna något under bakduk innan servering.
Publicerat: 2011-09-24 @ 20:47:44
0 kommentarer